Istorija Kompanije

Pokretački faktor tokom više od 60-godišnje istorije DEVELOP-a bio je razvoj i dizajn kancelarijskih komunikacionih rešenja i usluga kako bi Vam olakšali svakodnevni radni život. U budućnosti ćemo pisati još mnogo poglavlja ne samo u našoj priči i uspehu, već i o vašoj. Jer zajedno možemo da unapredimo Vaš posao.

Danas

DEVELOP nudi novu dimenziju u multifunkcionalnim uređajima. Zahvaljujući intuitivnom i lako razumljivom operativnom konceptu, sistemi su jednostavni za korišćenje kao pametni telefoni ili tablet računari. Štaviše, veza sa softverskim rešenjima DEVELOP-a znači da je svaki ineo sistem pravi svestrani alat za obradu dokumenata i sastavni deo svakodnevnih kancelarijskih radnih procesa.

U cilju daljeg jačanja svoje tržišne pozicije, Develop GmbH se spaja sa Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH i Konica Minolta Business Solutions Deutschland GmbH.

Kao deo strategije rasta dva brenda objedinjene grupe, oba brenda se dopunjuju kako bi zajednički zadovoljili potrebe kupaca. Objedinjavanjem brendova Konica Minolta i DEVELOP u evropskom sedištu Konica Minolte i koordinacijom strategije izlaska na tržište, kupcima na B2B tržištu mogu se ponuditi još sveobuhvatnija rešenja za štampanje u celoj kompaniji i tokove dokumenata.

2010-te godine

Develop je sinonim sa vrhunskom kvalitetom i vodeći dobavljač u Evropi što se tiče kancelarijskog poslovanja i modernih rešenja. Tržištu nudimo sisteme, softverske aplikacije i usluge za produkciju i upravljanje  dokumentima (DMS -Document Management System). Sa našim portfoliom proizvoda i usluga, namećemo se kao jedan od vodećih dobavljača u segmentu malih i srednjih preduzeća u Evropi. Mi postavljamo standarde i pravimo pouzdan i kreativan uticaj na budućnost printing industrije. Naše razumevanje  savetovanja i konsaltinga premašuje puku analizu i preporuke: mi procenjujemo, dizajniramo i sprovodimo projekte sa primarnim ciljem da uvećamo produktivnost u korisnikovom okruženju.

2000-te godine

Develop premešta sedište iz Gerlingena u Langenhagen. Pojavljuje se prvi kancelarijski uređaj u 4 boje izrađen tandem-tehnologijom, QC 1500/ QC 2000. Osniva se Konica Minolta konsern sa više od 31 000 radnika. Develop distribuira svoje proizvode u više od 60 zemalja.  Develop startuje novu kampanju sa ineo serijom, koja spaja izuzetan kvalitet štampanja i ekonomičnost. Porodica proizvoda uspešno je proširena multifunkcionalnim štamparskim sistemima. Širok izbor upotpunjen je raznim softverima i uslugama. Predstavljanje ineo +6500 znači da je DEVELOP počeo usluživanje manjih štamparija. Razvoj ostalih štamparskih sistema je u toku. Develop je sve prisutniji i na tržištu A4 štamparskih sistema za manje kancelarije i trgovce.

90-te godine

Develop je potpuno ugrađen u Minolta konsern. Osnovano je Develop GmbH uslužno i trgovačko preduzeće sa 120 saradnika. Develop predstavlja prvi crno-beli digitalno fotokopir – D3000iD – koji već nakon godinu dana prati prvo digitalni fotokopir u boji. Uveden je DFC 100.

80-te godine

Develop razvija najmanji automatski fotokopir na svetu – Develop 10 – i osvaja šest međunarodnih nagrada za projektovanje sa prozorom u budućnost. Develop potpisuje sporazum o saradnju sa Minolta-om i od tada proizvodi mašine male i srednje kategorije za evropsko tržište. Develop 100 se uvodi na tržište, i proizvedena je 100 000. fotokopir. 

70-te godine

Sa svojom mašinom pod rednim brojem 33 “Volkskopierer” Develop predstavlja prvi mali kancelarijski automatski fotokopir i stupa na američko tržište. Develop razvija prvi normalni papirni fotokopir, Develop 66.1. 

60-te godine

Elektrostatika reformiše tehniku fotokopiranja. Develop je jedini proizvođač koji nudi mašine za sve procese - difuzno, elektrostatično, sa dva spektra i ofset štampanje.

50-te godine

Početak nemačkog ekonomskog čuda (Wirtschaftswunder) u Zapadnoj Nemačkoj. "Blitz" fotokopiri primaju 16 patenata i 39 licenci, Develop distribuira proizvode u 87 zemalja. Develop stvara prvu reklamu o "Blitz" fotokopiru i o Develop "Kombi"-ju: "Dva minute jedna kopija.

40-te godine

1948. 21. jun ‑ Dr. Walter Eisbein, Konrad Kral i Arno Lippinghoff osnivaju Develop. Prva fabrika je zgrada jedne stare fabrike u Stuttgart-Zuffenhausenben-u. Pojavljuju se prve mikrovalne peći u američkim ukućanstvima i počinje prvo emitovanje televizijskog programa u boji. Dr. Eisbein stvara prvi fotokopir na svetu, Develop D 10 "Blitz" mašinu za fotokopiranje.